Een leven lang verlangen

Om maar met de deur in huis te vallen, bij mij draait alles om verlangen. Niet zo nu en dan, even in een opwelling. Nee, voortdurend en jaarrond...


Winter

In de winter hunker ik naar het voorjaar. Dan droom ik van een blauwborst, de eerste boerenzwaluw, een zingende tjiftjaf en foto's maken van bolderende korhoenders op de Holterberg. Oh nee, die laatste is uitgestorven. Die liefde is voorgoed voorbij. Niet getreurd hoor, zo een ander leuk vogeltje weer gehaald.

Blauwborst 16 R9A1048
Zing een liedje voor mij…

Korhoen 05 4938
Maar het zou me niet betreuren zo een ander weer gehaald…


Voorjaar

Eenmaal aangekomen in het voorjaar ben ik 'in love'. Dat verliefd-zijn ben ik het hele jaar moet je weten, maar in het voorjaar tot over mijn oren. In mijn verliefdheid kijk ik echter al wel met een schuin oog naar de aanstaande zomer. Zo zijn mannen. Hondstrouw, tot een ander voorbij komt gewandeld. In de zomer kun je namelijk 's avonds lekker lang op het balkon chillen, bbq-en en woudapen vereeuwigen. Die zomer komt, wat er (wereldwijd) ook gebeurt.

Woudaap 17 R9A2773
Woudapen vereeuwigen


Zomer
Is het hartje zomer dan kan ik niet wachten tot het herfst is. Uitkijken naar de eerste trekvogels, zoals overvliegende koperwieken en kramsvogels. Of wat dacht je van een bladkoning op de Maasvlakte fotograferen of zelfs een kleine vliegenvanger. Mieters! Herfstbladeren wil ik ruiken, door de regen fietsen. Ken je dat verlangen?

Kleine vliegenvanger 16 Z9A0688
Een kleine vliegenvanger in de herfst

Kokmeeuw 16 Z9A3712
Herfst, herfst wat heb je te koop? Honderdduizend bladeren op een hoop…


Herfst
En ja, is het eenmaal herfst, je voelt hem aankomen, dan heb ik mijn focus alweer verlegd naar mijn grote liefde de winter. Dan droom ik van kou, sneeuw en ijs. Van een Elfstedentocht en van een tamme ivoormeeuw, die beide natuurlijk niet gaan komen. Dat geeft helemaal niets, want het gaat om het verlangen en niet om het bezit. En is het dan vervolgens winter..., enfin dan heb ik hierboven al verwoord waarnaar ik snak. Jaar in jaar uit, steeds opnieuw.

Zilvermeeuw 17 Z9A9589
Van de winter…

Waterral 10 2073
Koning winter

Samengevat: verlang, wees verliefd, kijk reikhalzend vooruit, maak af en toe een geinig fotootje en wees gelukkig. Een leven lang...