Trots op Rotterdam

Rotterdam is een mooie stad, een hele mooie stad zelfs! Het naoorlogse Rotterdam vond ik een beetje saai en kleurloos, maar die tijd is nu voorbij. De stad is verrijkt met mooie gebouwen en de moderne architectuur heeft Rotterdam internationaal op de kaart gezet. Ja toch!

Recente ontwikkelingen zijn de fraaie Markthal, de woon- en werktoren De Rotterdammer en niet te vergeten het opgeknapte Centraal Station. Wat is dat mooi geworden! Als trotse Rotterdammer heb ik ook mijn steentje bijgedragen door mee te werken aan een film over de Rotterdamse haven. Een (mistige) dag lang werd ik, al vogelend, gevolgd op de Maasvlakte. Deze stomme film (zonder geluid dus) draait momenteel op het enorme scherm in de ontvangst- en vertrekhal van het treinstation.

De korte film geeft een beeld van de haven vanuit Rotterdam Centrum en eindigt op de Maasvlakte. De opdrachtgevers van de film hebben zich terdege gerealiseerd dat de haven belangrijk is voor de scheepvaart, maar ook voor de vogels. Tenminste, dat concludeer ik als ik de film op het Centraal Station bekijk. Waarom zou de film anders eindigen met een item over het thema 'vogels kijken'?

Zelf vind ik mijn bijdrage eerlijk gezegd een saai onderdeel geworden, maar filmkenner Frank ivoormeeuw Dröge vindt het resultaat zo gek nog niet. En dan ben ik ook tevreden!

Rotterdam is een mooie stad, een hele mooie stad zelfs!