Diary: vliegende vogels

Tot voor kort maakte ik zelden tot nooit foto's van vliegende vogels. Het ging me gewoon allemaal te snel. De Sint schonk me echter een 300mm-lens. Daarmee lukt het me wel om vogels vliegend te fotograferen! Daarom is mijn voornemen om in 2010 zoveel mogelijk vogels vliegend te fotograferen. Ik zal hier zo af en toe mijn vorderingen publiceren...

13-11-2010

Gisteren heb ik bij Tech Repair mijn camera’s en lenzen laten kalibreren. Om gelijk één en ander te testen ben ik teruggereden via de Brouwersdam. Daar stond een stevige wind. Ik hem me toegelegd op zilvermeeuwen die tegen de wind in vlogen. Het resultaat viel niet tegen. Dat kwam niet zo zeer door mijn behendigheid, maar omdat door de harde wind de zilvermeeuwen nauwelijks vooruit kwamen…

12-10-2010

Sterns fotograferen is wat mij betreft 'hoge school fotografie' en niet aan mij besteed. Afgelopen weekend toch een poging ondernomen. Dat viel niet mee! Het gaat me gewoon allemaal veel te snel. Ik heb heel veel foto's gemaakt, met weinig echt goed resultaat. Gelukkig waren er toch een paar foto's geslaagd. Alle foto's zijn vanaf statief gemaakt, met de Canon 7D. Steeds voor diafragma 8 gekozen. Ik heb een beetje geëxperimenteerd met de autofocus-punten. Kies je alleen de middelste, of de middelste met ondersteuning van de omliggende punten of het gehele middelste vlak. Uiteindelijk kan ik niet zeggen wat nu het beste resultaat opleverde. Qua Canon 7D blijf ik twijfelen of de scherpte en vooral de detail niet minder is dan bijvoorbeeld de Canon 50D. Of zit het tussen mijn oren?

19-08-2010

Op Spitsbergen had ik alle tijd om vliegende vogels to fotograferen. De autofocus werkt erg goed. De ruis valt me tegen en ook de scherpte vind ik iets minder dan mijn 50D.

18-06-2010

Inmiddels heb ik een nieuwe 300mm-lens, maar deze woudaap heb ik 'getrokken' met mn good old 500mm-lens. Dat valt nog niet mee, want deze woudaap vliegt behoorlijk snel. Dit jaar heb ik voor het eerst een zittend vrouwtje woudaap kunnen fotograferen, daar ben ik zelf erg blij mee...

05-05-2010

Helaas is mijn 300mm-lens in het water gevallen :-( Laat de Sint het maar niet horen. Met koninginnedag was ik een dag (en een nacht) op Texel. Na het bewonderen van de o zo prachtige brilzee-eend heb ik me vooral geconcentreerd op het fotograferen van vliegende sterns bij De Petten. Met name in de avond, maar ook 's ochtends heb je hier prachtig licht. Als toegift werden er hier twee dunbekmeeuwen ontdekt, voor mij een nieuwe soort! Een plaatje maken van deze vogels was lastig, toch lukt het me een foto te maken van de vogels, 'vliegend in het landschap'.

18-04-2010

Helaas stagneert het maken van foto's van vliegende vogels. Deze foto van een compact groepje krakeenden vind ik wel leuk om te laten zien.

29-01-2010

In januari ben ik naar Canada gegaan om sneeuwuilen te fotograferen. Uiteraard wilde ik ze ook graag vliegend fotograferen. Kijk hier voor meer foto's.

20-12-2009

Vandaag viel er veel sneeuw. Met de auto wilde ik het Rottemerengebied in gaan, maar ik kwam niet verder dan de parkeerplaats van mijn flat. Toen ben ik maar op de fiets gegaan. Dat viel niet mee. Ik heb me vooral geconcentreerd op vliegende vogels en dan het liefst tegen een donkere achtergrond. Deze knobbelzwanen werkten mee…

19-12-2009

December brengt sneeuw en ijs, dat is de laatste jaren redelijk uniek. In de Rottemeren zijn er behoorlijk wat watervogels. Deze week ben ik op pad geweest om vogels vliegend te fotograferen. Hieronder het eerste resultaat. Omdat ik een leek ben op het gebied van het fotograferen van vliegende vogels ben ik niet ontevreden met de eerste resultaten. Uiteraard sta ik open voor tips, dus heb je wat te melden, laat het me aub weten.Wordt vervolgd...