Witstuitbarmsijs Blaricum

”Chris, al bij de witstuitbarmsijs geweest?”
“Nee, laat die bleekscheet maar naar mij toekomen!”

Je wacht een paar dagen en dan gaat het toch jeuken. Zou hij echt wel naar mij komen?
Dan ben ik de vervelendste niet en rijd ik gewoon zelf naar Blaricum. Daar aangekomen laat hij zich fantastisch bekijken. Mooie redpoll!

Iets zegt me dat dit de laatste witstuit is die ik in Nederland zie als soort. De volgende zal ik noteren als ondersoort. Ook prima.

Is dit een klassieke adulte man witstuitbarmsijs?

Wat mij betreft wel. De vogel is ‘overall’ licht, met een fijn klein snaveltje, een mooie zachte roze borst en een ‘losse’ pootbevedering. Een witte band boven de snavel. Ik meen een streepje te zien op de onderstaartdekveren, wat prima ‘mag’ voor een klassieke arctic redpoll. Ook de flanktekening is prima. Een plusje is zelfs dat de flanktekening op een lichte/witte ondergrond is en niet met een crème zone er omheen. Begrijp je wat ik bedoel? En oh ja, een witte stuit met niet al te veel bestreping.

Wat was er deze winter toch een mooie barmsijzeninvasie…

Witstuitbarmsijs 24 T4A8985 Blaricum

Nog een keer teruggeweest:

Witstuitbarmsijs 24 T4A2179 Blaricum     Witstuitbarmsijs 24 T4A2193 Blaricum

Witstuitbarmsijs 24 T4A2542 Blaricum     Witstuitbarmsijs 24 T4A3098 Blaricum

Witstuitbarmsijs 24 T4A3168 Blaricum

Witstuitbarmsijs 24 T4A3209 Blaricum

Witstuitbarmsijs 24 T4A3178 Blaricum     Witstuitbarmsijs 24 T4A3236 Blaricum

Grote barmsijs 24 T4A1789 Blaricum
Grote barmsijs.